dimarts, 28 d’octubre del 2008

Amérindiens: l'amor a la terra per damunt de tot

Avui, en classe d'historia de Quebec el professor no ha vingut i ha vingut un sustitut que ens ha ficat uns videos sobre la historia de Quebec.
Se base que fa molts molts anys Asia i America estaven juntes per Russia i Alaska per el gel,i que els asiatics van fer un gran viatge per arrivar primer al Nord d'America i despres tota l'america sencera.
En el video eixia que feia per lo menos uns deu mil anys que estaven en el nou continent,deu mil anys,els suficients per millorar notablement la seva tecnologia per la comoditat de viure. Pero no ho van fer, la nova tecnologia ix sempre de les necesitats que tenim, pero ells no tenien necesitats? si menjar, el lloc on viure segur i la convivencia com tots els animals en la terra, pero ells no necesitaven mes comoditats,es sentien igual que el cervol que caçaven o que el arbre que talaven,i aixina es,nomes caçaven el necesari perque mes,ho utilitzaben tot i no tiraven res,la pell per abrigarse i les dents i ungles per les armes per caçar. Segons parla el professor de l'historia i la economia del Quebec o de l'america del nord en general,els ameridians tenien una economia,basada en el intercanvi de coses,se diu Troc,pero l'economia es pot anomenar d'una altra manera,economie de subsistance,una economia per viure,per sobreviure,es sentien com cualsevol animal i per caçar s'adaptaven a les circunstancies que feren falta,aprendre a xiular o ficarse la pell del animal i anar com ell. Per entendre el seu amor per la natura una persona ha de deixar apart tot i nomes necesitar ell i la natura.
En aquest mon,d'amérindiens queden molt pocs,el amor i respecte a la natura s'ha perdut, s'ha arrasat, tal com els europeus van arrasar les cultures americanes que vivien en una pau absoluta i en una armonia total en la natura.

No se es una cosa que he vist i que m'ha agradat molt,he sentit l'armonia que ells tenien per un moment. I crec que estaria be que tots aprenguerem un poquet de aquesta cultura,que podia viure be volent la natura.