dilluns, 22 de setembre del 2008

Nació-Pais

Durant els dies que he estas aci de moment he parlat prou sobre el que es Quebec amb els quebequans,primer amb les persones que hem tenen a casa gent ja major que te les idees prou clares i,rotundament me deien que ells creuen en Quebec com un pais encara que no ho sigue i que ells son nacionalistes de Quebec,que esta molt be,pero em van dir que els joves d,aci no s'interesen per la politica ni se senten mes de Quebec que de Canada ni res paregut,que tothom parle el frances aci pero que ningu se preocupa de la cultura quebequana,al dia següent vaig parlar en els companys de classe i en efecte,ells parlen tots frances pero sobre quin partit es el teu preferit me deien, "ei que jo no puc votar", i d'ahi se mocurreix dues coses,la part positiva que es:la politica no es una cosa que la gent tingue com a un principi i en part vol o pot dir que es menys influenciada per les campanyes i menys divisoria entre la gent que pense diferent,ja que tothom pot dir sense tindre ningun temor visca el Quebec o visca Canada sense que ningu el mire amb mala cara. I aixo pot ser que siga la clau per a que quan se vage a votar pot ser(i dic pot ser perque es una suposició personal) que no se mire tant a la publicitat i mes als fets o propostes que se fan.
Per l'altra banda pot ser negatiu perque isa manca de ambicio en voler mantindre una cultura i una nació fa que la mateixa cultura siga feble ja que no es mira per ella.
Conclució:no hi ha,com sempre el punt mig es el correcte.
Despres, els vaig dir :i que opineu sobre quebec com una nació?i me van dir: quebec es una provincia,no es pas una nacio no es un pais.
I aixina es la gent d'aci no diferencia entre nacio i pais o el que podria dir millor estat, pero no mos enganyem un pais en un principi es un estat, si, pero se pot referir a una regio i fins i tot una comarca com fica en la wikipedia.
Tot em fa pensar que aci tenen cuasi tots una forta arrel per la llengua esta ben definida,pero l'amor i l'identitat per la cultura no esta tan be,que segur que hi haura molta gent que si que ho serà.
Pero encara que no siguen aixi,agafaria el mateix model i mel portaria a la meva nacio,on la llengua i la cultura se perden i la gent no se l'estima.



I aci vos deixe una imatge per afirmar que existeix el bloc Quebecoise i aci son un partit gran!