divendres, 19 de setembre del 2008

L'escola



Dons el primer que fa falta dir es la cantitat de autobusos escolars que hi ha,perque hi ha una muntona,els tipics bussos grocs que paren cuasi al costat de la casa,
pero jo no vaig en bus de moment,vaig en el meu estil de sempre de bicicleta,encara que porte moltes coses, perque asi no funcionen en llibretes, sinos en les carpetes d'anelles on vas fican documents,i fulles,hi nhi han menos llibres pero te donen moltes,moltes fotocopies,i damunt els diccionaris,i la agenda que es com una llibreta gran,i la moxila per dinar,com la que lis donen a bart i Lisa quan sen van al colegi,i la bolsa de Ed. fisica,moltes coses,si pero es un sistema prou organitzat i cada alumne o cada dos tenen una taquilla on guardar-ho tot,les clases escomensen a les 9:15 i a les 9:10 toque el timbre per anar, i a les 9:15 un altre i qui no esta sentat sen va de classe,les classes duren 1 hora i 15 minuts i entre classe i classe hi ha 15 minuts de descans i de arreplegar totes les coses a la taquilla per a la proxima classe amb el mateix sistema que al principi untimbre per a avisar i un altre per indicar quan comense la classe,despres de os clases hi ha 1 hora i quart per dinar,que aci se dine a les 12 i algo,i despres dos classes mes amb el mateix sistema, el institut es molt molt gran,5500 alumnes o per ahi tant com de taquilles hi han o mes,5 gimnassos crec,i cada classe en un aula diferent,a la quarta hora els primers 15 minuts son per llegir,cosa que em pareix molt be per tranquilitzar a tots i relaxar la ment, i tots llegisen,en silenci,esta prou be,els professors,amb una alegria que me sorpren,voluntat i ilucio pareix per que els xiquelos aprenguen,pero els xiquets son molt pavets,les xiques molts repintaetes i maquillades i vestides com si sanaren de festa a lligar,jo ja puc seguir alguna classe,mates,pagines web,pero les altres costen un poc,pero no mes del que mesperava ,ja que tots estan en silenci i atents,se pot entendre millor,una altra cosa que hi ha que dir esque els horaris no van per dilluns dimarts...sinos per dies,de dia 1 a dia 9 i alomillor un dillns cai en 3 i un altre en 9 i se va alteran, en resumen tot es difernet les hores de menjar (12,7) lhora de gitarse,pero mestic adaptan a tot i fins a tot al canvi de menjar, que la veritat no he engordat gens,he aprimat,la veritat esque els dos sanguich que u menge a migdia no es molta cosa,i lo que mengem molt per la tarda nit es maiz com en les pelis, hi han camps sencers i cuasi tots els dies mengem,per altra banda transporte algo de cultura de menjar aci i els he fet pataques al forn, i una ensalada que va entrar sense tocar barana, i ara sempre fan pataques al forn...
Ja vos informare de mes coses... adeu!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

per el que dius es pareix molt a la que vaig tindre a Delaware. Ja voras com al principi et tracten de friki pero luego et tracten com un rei, que es el que eres xD
Un beset bonic! Jo ja estic a Barcelona!

Anònim ha dit...

El conductor era Otto? El dels Simpsons?

xD

Espere que vage molt bé!

Unknown ha dit...

Hei Miquel!!!!
Què tal et va per l'altra punta del món?.
Per ací seguim el teu blog amb molt d'entusiasme, i el de Carles.. Ens agrada saber les vostre "aventures". Com pots anar en la bici amb tantes coses?. Aprofita ara, que dins de poc com no vages amb trineu...
Besets

Anònim ha dit...

Miqueeeeeeel!! Soc Marta, ja feia temps q no sabia res de tu i no sabia q tenies blog!! Bueno, ja veig q de moment te va tot be i tenteres un poquet amb el frances, malegro molt!! Quan pugues menvies un email, vale?? Vinga molts besets i cuidat!!

Marta (Ruiz Fores)

Anònim ha dit...

Per fer una paella n’hi ha que tindre ganes i ja saps…..

1.- PREPARACIO dels condiments: costella, pollastre, verdures: pebrera, bajoques bajocons, peçols, carxofes, tomata tritura allets, olí i arros.

2.-SOFREGIT. Es fica la paella al foc, si es de lleña millor, perque es reparteix per tot i com vols, oli per tot el fondo, i sal per les vores perque no es fique negre del foc, la costella i el pollastre, es gire amb la paleta o Cullera de fusta, i quan esta rostidet, les verdures inversamente a la seva duresa, primer la pebrera, bajoques carxofes, peçols… (si no ne tens alguna, no pasa res, n’hi haran diferents)—i lo últim la tomata amb uns allets. Un ratet, es fica un poc de pebreroig, dos voltetes i l’aigua.

3.-BOLLIT. Mesura. 2 d’aigua per una d’arros: 2 litros d’aigua per 1 kg. Arros 8-10 persones. Quan bull ha d’estar 30-60 minuts. Si bull mol i se perd aiga, afegis-ne un poca. Abans de ficar l’arros tasta el caldo a vores si esta be de sal,

4.- ARROS. Es fica el arros en creu, o ben repartit, amb la Cullera o paleta es reparteis be, i una volta bull per tot, es lleva foc poc a poc….. 15 ‘ minuts i fora el foc. Fica alguna herba aromatica del terreno…que repose uns 10 minuts.