dilluns, 2 de febrer del 2009

Tengo, tengo, tengo, tu no tienes nada...

Doncs, si avui parlare d'un poc l'injusticia del mon, repetitiu en mols blocs pero es aixi parlaré desde la meua experencia i senciallament, no parlare de les grans injusticies, sinos de les petites, de les que nosaltres podem sentir, perque on estem no podem sentir la fam de Africa o la explotacio de sudamerica, pero si donarmos conter de com som a vegades, i de lo privilegiats que som.

El fin de setmana, vam tindre "reunio" (de caguera) dels estudiants de AFS, i com sempre parlem molt molt i molt, i va haberhi de gent on els problemes estaven en la familia, on els germans els tenien cels i no tenien molta relacio, altres en els amics, on no encontraven el seu lloc, altres s'aburrien perque vivien lluny de les activitats que se poden fer en cualsevol lloc, i tots queixantmos per el tractament de AFS, per la merda que envolta la organització i per les normes que tenen, ilogiques (ara resulta que els estudiants no podem viatjar soles, i si els pares trevallen quan viatgem? pos torneu un altre any i ho veieu tot sense dependre de ningu, vamos PUM!PUM! ) pero tots se queixaven d'alguna cosa, o estaven per alguna cosa desagust, i la majoria tenen una poqueta de rao, la integracio no va be, estan lluny de les activitats de una ciutat i tot lo demes.

Avui ho he pensat be, i soc el mes afortunat de tots, visc en el centre, si he tiingut problemes en amics pero ara estic millor que mai, tinc activitats que fer, la familia es estupenda, genial, i encara aixi fa unes setmanes pensava si jo estava disfrutant i si al final de l'experiencia hauria disfrutat d'aquesta, també es que fa unes setmanes la meva vició de la experiencia era un poc mes dolenta,o que estat d'anim era pitjor, pero fins ara no he sabut valorar el que tinc, perque lo que si qu ho tenie assumit en el inconsient es que tenie tot el que em feie falta, i els altres tenen menys coses, alguns tenen que mes, pero nhi ha molts que no en tenen.

Habia dit que no podia parlar de les injusticies del mon(ho habia dit eh!), pero el que si que puc dir es que la nostra percepcio de la nostra vida ens fa crearnos les nostres necesitats, sense donarmos conter que tenim mes del que necesitem, que nosaltres mateixa podem viure feliços en moltes menys coses, fins arrivar al punt que la felicitat s'encontra en l'interior(frase repetida de Lola (la que nunca va sola por barcelona!) Mallen), i per finalitzar dir que en aquest mon faria falta que tots estiguesim una temporada en un pais subdesenvolupat, per saber i d'alguna manera lluitar contra les injusticies del mon.
Ami m'agradaria anar a algun pais del sud d'africa, i a vosaltres?



Pd: aci vos dise la desperta de Miquel en plan campament, "por la manyana sale el sol" i lalalala sense saber els acordes i cantan en plan "desafinao" a les 7 del mati en el "camp de mi-année" de AFS, es per a riure!

http://ca.youtube.com/watch?v=PiOEhpVKbJ8

Me guanyat molts enemics mortals!

7 comentaris:

Belenxu ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo. A veces no nos damos cuenta de lo que tenemos y de que lo que tenemos lo tenemos xq nostros nos hemos creado la necesidad, xo ser consciente de ello es muy importante xq asi tb somos conscientes de cuan afortunados somos y de cuanto podemos hacer por los demas. Un besote

Anònim ha dit...

Hola Miquel.

No és que sigues el més afortunat de tots, sinò que t'ho fas: el més important és com vius les coses, no les coses en sí. I crec que això ho he après dels porcar :P.

Anònim ha dit...

Ei Miquel, segur q no vos dixen viatjar? A natros ens deixaven si buscàvem famílies AFS que per a acollir-nos durant uns dies a altres ciutats. Jo vaig fer un munt de viatges així, pregunta-ho perquè valdria la pena.
Un beset,

Marta

Anònim ha dit...

yeep Miquel!!!

Xaaa, t'aurás quedat agust XDD, Bueno, jo no puc opinar, perqué no e viscut eixa experiéncia, pero buenoo...

Araa vaig a voree el videoo ixe del youtube.

Alaa puess no se que més dirte, només que espere que sigues feliç allá on vages i que no tinges problemes per adaptarte amb la gent en la que et relaciones.

Apa miquel, m'en vaig que e quedat =D

Adéu

Agregam al msn vicent.aparici.porcar@hotmail.com


__...""Vicent"...__

Anònim ha dit...

Chaval, me alegra que te sientas afortunado. Para ser sincero yo tambien lo sentia de mi mismo, luego llegaba la reunion de AFS y todo el mundo se ponia a llorar desconsoladamente, a narrar sus historias y a quejarse de cosas de las que yo no me habia dado cuenta que eran un problema y que tambien me ocurrian a mi.

Rumania no está en el sur de Africa, pero creo que está igual que esos paises o peor!!!! La vida por aquí es algo durilla. Los Erasmus se quejan de no tener Internet facilmente a la oficina organizadora mientras que yo vengo caminando a la biblioteca todos los dias donde me conecto.

La vida puede ser preciosa si uno así lo quiere.

Animo y disfruta.

Neus ha dit...

Miquel!
Quina alegria llegir-te aixina!
Cada vegada més persona.

Estic completament d'acord amb tu. I això em porta a recordar el que sempre dic: quina hipocresia pretendre ser solidari, mediambiental i no reduir el nivell de vida que tenim.

Quantes necessitats creades...
I això diuen, que "un no és feliç pel que té sinò per allò que n'és capaç de prescindir"
Una abraçada ben gran!

Anònim ha dit...

Salut ,Miquel j'essaie toujours de te lire mais je n'arrive à traduire.Un jour peut-être oseras-tu ecrire un mot juste pour moi et tes amis québéquois ,comme pour nous faire signe de ton apprentissage du français.Miquel,moi j'aie trouvé en toi un garçon plein denergie et de joie de vivre. Nous t'aimons beaucoup.
Danielle