Algo que em va sorprendre moltisim quan vaig arrivar la primera nit aci,va ser les senyals de trafic, esta clar son diferents perque no fica STOP,fica ARRÊT, pero el que em va sorprendre ems va ser lo de vaig,que vol dir que pase qui pase s'ha d'aturar per mirar si passe algu, en teoria ningu te preferencia, i encara que sigue un poc estupid es aixi,el que arriva primer passa perque els altres li deixen,crec que no es logic perque si algu tinguera preferencia el trafic seria mes fluid,pero eixe no es el cas,si ficant la rarisima situacio que arrivaren cuatre cotxes a la vegada,que pasaria?se podrien donar dos casos, que els conductors dels vehicles els digueren en la maneta als altres "passa, passa" seria la mes logica i la que tot el mon faria,ho faria per millorar el trafic,sense haber de tirarse pedres per a vore qui passa primer,pero si se donare el cas de que un o mes cotxes es ficara tosut i vulguera pasar,algo ilogic,que pasaria?,serie un caos que ningu pasaria i el trafic quedaria sense avançar.
Algo paregut passa en la politica quebequesa (parlaré de Quebec perque es on estic,pero en Canada es el mateix), el partit liberal, s'empeny en tindre majoria absoluta,no vol tindre dialog,no vol deixar passar als altres de vegades,nomes vol pasar ell per els cruses,i quan en les eleccions de fa un o dos anys no ho se,no va tindre majoria absoluta,va decidir convocarne unes altres,ala,anem a onvocar eleccions,anem a tirar dines i anem a intentar compran vots per el chantage de la seguritat social, ja! El que no me puc creure es que es puguen convocar eleccions tan facilment, la quantitat de diners que es convocarles i per a lo que servisen,per a que vote quan? un 60% 70 % pot ser de la població?la gent esta aborrida de tantes eleccions,i lo mes extrany es que despres se queixen que tenen una seguritat social de merda, sisi,que l'educacio es carisimia,i que la majoria tenen que anarsen de casa als 16 anys perque el cegep(el nostre bachillerat) nomes esta en els pobles grans i damunt si vols fer el que tu vols te tens que anar a montreal fijo, Canada no te diners, bueno, o els gaste en pancartes publicitaries, despres els alumnes de secondaria tenen assumit que no faran ningun estudi,que no hi ha dines.
Pasarà en Espanya?Jo crec que ja passa, que els dos partits majoritaris s'empenyen en voler governar i passen de trevallar per lo que els paguen, que es fer uns bons presupostos,justos igualitaris,crec que ser conservador o liberal es una tonteria per ficarse un nom,perque al cap i a la fi fan el mateix trevall(res).I no fa falta dir que en Espanya el PP i el PSOE es la mateixa cagera de sempre, avançar poquet,no descarte que en alguna municipalitat algun trevalle be,pero pel que veig en general se poden comparar als Conservadors i als liberals.
3 comentaris:
Hola Miquel,
Em diuen Miquel Ortells. Sóc un company de ta mare a la UJI que també tinc una filla que m'agradaria que anés a estudiar ahí. Tinc un munt de coses per preguntar-te, però m'estimaria més que no fóra al blog. Només una pregunta per començar: ¿ahí només s'estudia en francès o també és possible estudiar en anglès? (ja sé que la majoria de gent -no sé si tots- parlen francès; però el que vull saber és la possibilitat de "viure en francès i estudiar en anglès").
Comprova la meua identitat amb ta mare i pots contestar-me a l'adreça-e mortells@edu.uji.es o a la'ltre que t'eixirà per defecte. Gràcies per la teua ajuda.
Per cert, tens un blog molt xulo i molt entretingut. Toques el saxo alt? la meua filla toca el clarinet.
Salutacions cordials
a Xile (i intuisc que a altres llocs de l'Amèrica llatina) diu PARE.
Clar, contundent.
També sorprenent pels que hem acceptat els anglicismes com una cosa habitual
Tens raó. Excusez-moi, però a eixes hores de la matinada no estava jo molt lúcid.
Ara tampoc, que tinc són, així que només diré que quan el sistema democràtic fa tot el que pot, per tal que el sistema resulte cansat i inintel·ligible per la societat, estem davant una de les perversions més dures del propi sistema.
La Constitució espanyola de 78 consagra la pluralitat democràtica com una dels principis bàsics del sistema. Eixa vocació reduccionista del bipartidisme, ataca frontalment eixe principi. Quan això és fruit de la voluntat popular és un reduccionisme perillós. Quan forma part d'una campanya orquestrada pel PP-PSOE (via modificació de la llei electoral), o del exabruptes del Sr. Fraga ("habria que colgar a los nacionalista de algun sitio para saber cuanto pesan") alehores, és un atac al sistema.
Publica un comentari a l'entrada